2 Nisan 2010 Cuma

SonPROMOSYON, DEN DEN HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ

“SonProsmosyon’un en büyük özelliği nedir?” diye sorulsa 100 kişiden 90’ı “hazırlık maçı ve antreman yapmadan maça hazırlanabilmesidir” cevabını verecektir. Bu cevabı haksız çıkarmayacak biçimde çalışmalarını sürdüren SonPromosyon antremanı bırakın, düz koşu bile yapmadı. Bu nedenle antremandan notlar diye birşeyi, siz değerli okurlarımıza sunamıyoruz. Kaptan Birol’a bu soru yöneltiğinde, “futbolda çok çalışmak aslında gereksizdir, biraz akıllı olmanız lazım” cevabını verdi. Bu esnada Dr. Aykut Ekinci akademik etiğe uygun bir davranış sergileyerek, “şşştt Birol, cümlenin sonunda parantez içinde Rijkaard: 2010 diye belirtti ki intihal olmasın” diyerek uyardı. Bu uyarıyı dikkate alan Birol, “aslında benim düşündüğüm şeyi Rijkaard üç beş gün önce söylemiş” diyerek sözlerinde bir düzeltmeye gitti.




Kaptan’a Den Den maçının hazırlıkları sorulduğunda, “sahada uyumlu bir takımımız olsa da, antreman için birbirimize uyumlu bir saat bulamıyoruz. Bu, yıllardan beri süregelen bir durum. Ancak takımdaki tüm arkadaşaların evlerinde çalışmalarını sürdürdüğüne eminim” dedi. Kadro konusunda da, takımda birbirinden değerli birçok oyuncunun bulunduğunu ve bu nedenle kadro kurmakta zorlandığını belirten Birol, takımda sadece İbo’nun yerinin garanti olduğunu belirterek kimsenin vazgeçilmez olmadığı mesajını verdi.



Den Den maçı öncesi cezalı futbolcusu bulunmayan SonPromosyon’da, sakatlığı devam eden Emrah’ın durumu can sıkıyor. Yoğun Bengay tedavisine devam eden Emrah için takım doktorları, “adam tutturmuş oynayıp oynamayacağımı yazı-tura belirler diye... Bu nedenle bizler de çaresiziz” dedi.



Pazar günü seyir zevki yüksek bir müsabaka olacağını tahmin ettiğimiz maçın başlama saati 17:00., hakemi ise belirsiz. Ancak ilk maçtaki hakem teklisinin maçı yönetmesi ve birbirinden enteresan kararlar vermesi bekleniyor.

31 Mart 2010 Çarşamba

A GRUBU PUAN DURUMU

1. DİNAMO                               3

2. ARJANTİN                            3

3. CEVHER                               1

4. GAZİ                                    1

5. GENÇ MUHENDİSLER           0

6. POYRAZ                                0

B GRUBU PUAN DURUMU

1. SONPROMOSYON                 3

2. LODOS                                 3

3. KARAYEL                              0

4. REAL SON PRO                    0

5. DENDEN                                0

PAZAR GÜNÜ YAPILACAK MAÇLARIN PROGRAMI

04-04-2010 tarihinde yapılacak maç saatleri


14:00-15:00 POYRAZSPOR – CEVHERSPOR

15:00-16:00 REAL SON PRO - LODOSSPOR

16:00-17:00 DİNAMOSPOR - GENÇ MÜHENDİSLER

17:00-18:00 SON PROMOSYON - DEN DEN SPOR

18:00-19:00 ARJANTİN - GAZİSPOR

 
Maçlar açıköğretim sınavları nedeniyle 2 saat ileri alınmıştır. Kamuoyuna duyurulur.
 
                                                                              İrfan ÖZ

30 Mart 2010 Salı

SonPROMOSYON' a TEZAHÜRAT

Sensin şampiyon
Olamaz başka biri
Ne kadar kötü oynasanda
Pek kolay yenersin rakipleri
Rehavete kapılmadan
Oyunu cıvıtmadan
Mağlup edersin rakipleri
Olamaz şampiyon başka biri
Senden başka sevda yok kalbimde
Yensende yenilsende
O takım benim her şeyim
Ne söylense boş senden başka

                        Mesut ESER

SonPROMOSYON F.C Nijerya'da

Son yıllarda Avrupanın önde gelen kulüplerinin başlattığı Afrika kıtasında spor okulları açma yarışına SonPromosyon F.C de katılıyor.

Kulüpten alınan bilgilere göre Mayıs ayı başında Nijerya’da açılacak SonPromosyon F.C futbol okulunda yetenekli Nijeryalı gençler yetiştirilerek sonraki turnuvalar için takıma kazandırılmaya çalışılacak. Konuyla ilgili bilgi aldığımız kulüp yetkilisi, turnuva kurallarına uyum sağlamak açısından futbol okuluna seçilecek gençler için Nijerya’daki teknik ve endüstri meslek liselerinde eğitim görmenin önşart olarak aranacağını belirterek; bu gençlerin turnuva döneminde staj amacıyla Ankara’ya getirileceğini ve tüm masraflarının kulüp tarafından karşılanacağını ekledi.

Bu arada hafta sonu yapılacak Dendenspor maçı hazırlıklarını sürdüren Sonpromosyonda kasığında ağrıları devam eden Emrah antrenmana katılmazken; Yapılan Gol atan kaleye maçında; Nijerya’da açılacak futbol okulunun haberini alan Veli’nin moralinin çok bozuk olduğu ve sinirli hareketlerde bulunduğu dikkatleri çekti.

29 Mart 2010 Pazartesi

TAKIM DOKTORLARINDAN SEVİNDİRİCİ HABERLER

Üçüncüsü düzenlenen Kalkınma Futbol Turnuvası’nın ilk maçına insan-üstü gayretlerle kamp yaptığı evinden 75 dakikalık yorucu bir yürüyüşün ardından gelen ve maçın hemen başında kasığındaki şiddetli ağrılarla acılar içinde maçı tamamlayan pivot-solbek Emrah’tan sevindirici haber geldi.

Takım doktoru Aykut Ekinci tarafından lif kopması olarak konunan teşhis sonrası uzun bir süre takımdan ayrı kalacağı düşünülen Emrah’a, bilim uzmanı Veli tarafından laktik asit birikmesi teşhisinin konması kafaları karıştırmıştı. Ne var ki, Aykut’un iktisat doktoru, Veli’nin Muhasebe-Finans bilim uzmanı olduğu ve bu nedenle ikisine de güvenilmeyeceği sonucuna ulaşan Emrah, Aile Hekimi Dr. Tunç Hakan Sipahi’ye görünerek, sorununu basit bir Bengay tedavisiyle halletti. Ancak son tahlilde Emrah’ın oynayıp oynamayacağı, maç saatinde Kaptan Birol tarafından yapılacak yazı-tura atışıyla belirlenecek. 1 TL madeni paranın usulüne uygun olarak havaya atılıp, yere serbest düşmeye bırakılması suretiyle yapılacak olan Emrah’ın maç saati kontrolünde, tura gelmesi halinde Emrah oynayacak.


İlk turnuvuda elim bir şekilde sakatlanan ve kendisine Dünya çapında ünlü tıp uzmanlarının seferber edildiği Faruk ise düz yürüyüşlere başlıyor. Eklemlerindeki ödemleri iğneyle çekilen Faruk için doktorlar konsorsiyumunun açıklaması şu şekilde:

“SonPromosyon F.C.’nin önemli oyuncularından Faruk için ümit ışığı göründü. Ödemlerin nedenini de kestikten sonra, şu an düz yürüyüşlerde bulunan Faruk’un 1 ay içerisinde düz koşulara başlamasını bekliyoruz. Ancak doğal olarak, Faruk’un bacak kaslarında bir zayıflama ve kilo artışı söz konusu. Önümüzdeki sene yapılacak turnuvada, Faruk’un yeniden slim-fit olup, kaslarının da kuvvetleneceğini bekliyoruz. Özetle, seneye Faruk takımında yeniden forma şansı bulabilecektir.”


Bu açıklamalar sonucu çok sevindiğini belirten Faruk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz, bu sene mukavelem bitiyor. Üç senedir beleşe çok para aldım ve altıma araba çektim. Ancak önümüzdeki iki yıl boyunca, bedavaya takımım için oynayıp, Vefa’nın İstanbul’da bir semt adı olmadığını herkese göstermek istiyorum.”


Sitemiz olarak zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olan Faruk kardeşimize, bu vesile ile tekrar geçmiş olsun der, sağlıklı günler dileriz. Emrah’a da “inşallah tura gelir” dileklerimizi iletiyoruz.

TRİBÜNDEN İNSAN MANZARALARI – I (Hepimizin Abisi, Yaşar)

SonPromosyon’un gayri resmi yayın organı olan blogumuzda müthiş bir yazı dizisi başlıyor. Her hafta tribünden bir ya da iki veya sıkabildiğimiz (pardon araştırabildiğimiz) kadar taraftar profilini sitemizde yayınlayacağız. İstek ve önerileri de her zaman açık olduğumuzu belirtelim.

Bu haftaki profilimizde Yaşar Çakmak yer alıyor.

Turnuvanın birinci yılında maçlara gelmeye tereddüt eden Yaşar Bey, Aykut Bey’in (ki o Aykut Bey, Yaşar’ın en büyük kankasıdır) ısrarları ile olsa da, son zamanlarda bilatereddüt ve bilaistisna SonPromosyon’un tüm maçlarına gelmektedir. Takım hakkındaki yapıcı eleştirleri ile Kaptan Birol’un en büyük yardımcısı olmuştur.

SonPromosyon’un, Real Son PRO keyfinde de, golf kiyafetleriyle tribünün yeşil zeminlerinde yerini alan Yaşar Bey, kankası Aykut’la cansiparane bir şekilde tezarühatta bulunmuş ve yapıcı eleştirileriyle takıma yön vermiştir. Ancak maçlara eşsiz gelen Yaşar Bey’e bu soru yöneltiğinde, “Evladım futbol erkek oyunudur. Kadının ne işi var maçta. Çalıştığı için zaten hafta içi doğru dürüst ev yemeği yiyemiyoruz. Bari hafta sonları evde kalıp, yemek yapsın da, göbeğimin performansını koruyayım” yanıtını vermiştir.

Maç sonrası takım oyuncularını tebrik eden Yaşar Bey, oyunculara, büyük paralara kıyarak (!) çay ısmarlamış ve “evladım” diye başlayan nasihatlarıyla yol gösterici olmuştur.

Tribünden ayrılırken, arabasının yanındaki çiziği basın mensuplarına gösteren Yaşar, arabasına çarpan kadına galiz küfürler etmiş ve savcılıktan da bir sonuç alamadığını belirtmiştir. Bu davranışıyla gençlere kötü örnek olan Yaşar Bey’e geçmiş olsun dileklerimizi dilerken, maçlara küfürler ederek deşarj olma amacıyla geldiğini anlamış bulunuyoruz.

Haftaya, bir aksilik olmazsa, anti-Yakupist skorbordcu çocuk burada olacak. Ah bir de o çocuğun adını öğrenebilirsek, enfes bir gözlem-yorum sizleri bekliyor olacak. Vaktimiz olursa, mezkur Aykut Bey’e ilişkin gözlemlerimizi de yayınlayacağız.

MAÇ SONRASI NE DEDİLER?

Kaptan Birol: İlk maç olması nedeniyle takımın biraz kondisyon ve konsantrasyon eksikliği vardı. Hava sıcaklığıda performansımızı olumsuz etkiledi. İnşallah ilerleyen maçlarda kondisyon yüklemesi, takımın birbirine alışmasıyla beraber, Emre Tudan ve Mesut Eser'in takıma gelmesiyle finale adımızı yazdıracağız.

Kral Yakup: Özkan Beyle uyumumum artmasına paralel olarak yine gol kralı olacağıma eminim.Çok gol kaçırdık son vuruşları daha iyi yapmalıyız. Güzel maçtı, rakibin ayaklarına sağlık.

İlhami: İlerleyen maçlarda takıma daha çok katkı sağlayacağıma inanıyorum. Kulübümü şimdiden evim gibi gibi hissediyorum. Taraftarın ilgisine layık olmaya çalışacağım.

Veli: Güzel maçtı. İlk yarıda orta sahanın fazla basmaması nedeniyle defans olarak hata yapmak zorunda kaldık. (Sağa sola sesleniyor; oğlum hiçbirinizde sigara yok mu?). Finalde zannedersem Dinamo’yla karşılaşıp, 3-3 berabere kalıp, yine penaltılarla kupayı alırız. (Sigara ulan).

TRiBÜNLER HARİKAYDI

SonPromosyon maça yoğun bir seyirci desteğiyle başladı. Ancak “I hate you Yakup” diye bağıran skorboardcu çocuk, tribünlerde gerginliğe ve gülüşmelere neden oldu. Takımımıza  gönül verenler taraftarımız baharında gelmesiyle coşkulu bi şekilde maçı izlediler. Tribündeki yerini alan ve bizi daha önceki turnuvalarda da yalnız bırakmayan arkadaşlarımız ve misafirleri de oyundan memnun olduklarını ve bütün maçları izleyeceklerini belirtmişlerdir.

Taraftar maç boyunca sık sık Yakup’a tezahüratta bulunurken, yer yer Veli diye bağırdıkları da görüldü. Maçın sonuna doğru Veli yerini İlhami’ye bırakırken, taraftarlar çılgınca İlhami’ye tezahüratta bulundu.

ESKİLER NASILDI?

Yakup, yine attığı 3 golle bildiğimiz görüntüler sergiledi ve krallıkta en büyük aday olduğunu gösterdi.

Birol, biraz kilo fazlasına rağmen, bildiğimiz enerjik görüntüdeydi ve takımın dinamosuydu.

Emrah, kasığındaki çekme (takım doktorlarına göre laktik asit birikmesi) nedeniyle, bildiğimiz bindirmelerini ve orta sahadan çıkardığı orta-şut karışımı toplarını yapamasa da, sol bekte güven verdi.

İbo, yine kalesinde devleşti ve kurtardığı penaltıyla yıldızlaştı.

Veli, ilk yarıda kendinden bekleneni tam olarak veremese de, ikinci yarıda göz doldurdu. İlk yarıdaki tutukluğunun nedeni, hakemin ilk penaltıda Veli aleyhine yapmış olduğu yanlış yorumdu

SON PROMOSYON’UN PRO KEYFİ

Turnuvanın ilk maçında hemen herkesin kafasında aynı soru vardı. Acaba, gelenler gidenleri aratacak mı? Ancak ilerleyen dakikalarda görüldü ki, SonPromosyon gidenlerin yerini, gelen yetenekli futbolcularla doldurmayı başarmıştı.

İlk yarının başlarında, istediği oyunu sahaya yansıtamayan SonPromosyon rahat bir galibiyete ulaşmasını bildi. Kaleci İbrahim maç boyunca kalesinde güven verirken, kurtardığı penaltıyla maçın rahat geçmesinde önemli bir paya sahip oldu.

Yeni transferlerden Özkan Erdal, maça geç başlamasına ve uzun süren sakatlığına rağmen oynadığı başarılı futbolla ve attığı iki golle takımın yıldızlarından biri olmayı başardı. Otoriteler, Özkan Erdal’ın ilerleyen maçlarda Yakup’la uyumunun artmasıyla birlikte taraftarın sevgilisi olacağını beklemekteler.

Diğer yeni transferler Fahrettin Bey ve Ahmet Bey’de kırk yıllık SonPromosyonluymuş gibi oynayarak, rakiplere gözdağı verdiler.

Yeni transferlerden taraftarları en çok heyecanlandıran ismi İlhami, maç eksiği nedeniyle, sadece 3 dakika forma almasına rağmen büyük alkış aldı. Ancak maç sonrası taraftarlara üçlü çektirmemesi, taraftarlar açısından hayal kırıklığı oldu.