8 Nisan 2010 Perşembe

SonPROMOSYON DAN BÜYÜK YATIRIM

SonPROMOSYON Spor Kulübü  satılık köyü almak için girişimlerde bulunuyor. Ardahan'da  köylülerin Maliye Bakanlığının hane başı 3000 TL'lik kirayı ödeyemedikleri için köylerini satılığa çıkarmışlar.Bu haberden sonra harekete geçen SonPROMOSYON takımı köyü almak istediğini açıkladı. Köy ağasıyla yapılan pazarlıklarda henüz bir anlaşma sağlanamamıştır. Ağa "köyde 500 küçük baş,  200 büyük baş hayvan dahil 3000 dönüm ekilebilir arazi ve 50 tane oturulabilir hane var" diyen ağa 100.000 TL isterken, Yaşar Ağa 50.000 TL den fazla vermem diyor. Yaşar Ağa cebimde akrep var köyde  akrepte yetiştirmek istiyoruz  dediği gelen haberler arasında. Köyü aldıktan sonra ne yapılacağı sorulan Yaşar Ağa "köye idman sahası yapıp takım kamplarımızı burda yapmak istiyoruz. Ayrıca modern tarım teknikleriyle ülke tarımına ve yöre halkına katkı sağlamak hedefindeyiz" diye konuştu. Sözlerine "tüm kulüpler avrupaya kampa giderken biz kampımızı burada halkın içinde doğal ortamda  yapmak istiyoruz" diye devam etti. Köyü alınırsa kimin  muhtar olacağı da şimdiden takım içinde rahatsızlıklar oluşturduğu gelen haberler arasında. Köye muhatar olarak Yaşar Ağa'nın yandaşı Aykut'u aday göstereceği bu haberden ise takım kaptanı Birol'un rahatsız olduğu ve  "kaptan olarak muhtarlık benim hakkımdır" dediği öne sürüldü. Faruk'ta  "bende ağanın kızını isterem" diye tutturduğu ifade edildi.

Yaşar Ağa bu daha başlangıç hedefimiz bundan sonra kasaba, kaza ve bir vilayet sahibi olmaktır. Köye kamp alanıyla beraber TOKİ ortaklığıyla rezidans dikeceğim dedi. Rezidans için şimdiden Banka çalışanlarından talep toplayıp ödeme koşullarını belirlediği fakat ben rezidans bitince kuraya girmem ağalık avantajımı kullanacağım diye konuştu.

BANKAMIZDAN KISA KISA…( S.P.AYTUNG )

ÇATIDA FOTOĞRAF YASAĞI:

Bankamızın Necatibey Caddesinde bulunan binasının çatısında fotoğraf çekilmesi yasaklandı. Ankara’nın nerdeyse tüm simgelerinin güzel bir perspektifte görülebildiği banka çatısında artık fotoğraf çekilemeyecek. Konuyla ilgili bilgisini aldığımız İdari ve Sosyal İşler sorumlusu N.A. “Özellikle uzman yardımcıları Facebook, Netlog gibi sosyal paylaşım sitelerinde profil fotoğrafı olarak çatıda çektikleri fotoğrafları kullanıyorlar, bundan oldukça rahatsızız, bu yasağı bunun için getirdik” dedi. Bilindiği üzere daha öncede DPT bu yasağı uygulamaya koymuş ve yoğun tepkilerle karşılaşmıştı.



KSD’DEN İMZA KAMPANYASI:

Ankara’nın önemli sivil toplum kuruluşlarından Kızılay Sakinleri Derneği (KSD), dün öğlen saatlerinde Güvenpark’ta açtıkları stantta Çankaya Belediyesine gönderilmek üzere imza toplamaya başladı. Dernek tarafından dağıtılan bildiride, özellikle öğlen saatlerinde Kızılay ve çevresinde çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu 8-9 kişilik öbekler halinde yürüyen takım elbiseli insanların, çevrede görüntü kirliliği ve huzursuzluk yarattığı belirtilerek; Kızılay’ı seven tüm insanların, bu grupların dağıtılması en azından ayrı yürümelerinin sağlanması yönünde imza vermeleri gerektiği ifade edildi. Derneğin basın sözcüsü Ersan Tunçeri, Kızılay’ın daha yaşanılabilir bir yer haline gelmesi için böyle bir kampanya başlattıklarını belirterek; kampanyaya destek beklediklerini söyledi.



“SÜVARİ” İÇİN BİLGİSAYARSIZ BİR DAKİKA:

Bankamız çay ocaklarının kapatılmasının ardından personelin en çok özlediği lezzetlerden biriside şüphesiz ki Süvari oldu. Yeni nesillerin belki de adını duyduklarında “bu ne ola ki böyle  ” diyecekleri içecek, bir dönem bankamızın çaydan sonra en çok tüketilen resmi içeceğiydi. Süvarisiz geçen 3,5 aydan sonra dün İzmir Caddesi önünde toplanan banka personeli sütle kahvenin bir araya getirdiği bu geleneksel lezzeti tekrar tadabilmek için harekete geçme kararı aldı. Bu doğrultuda yapılacak uygulamalardan ilki ise Mayıs ayı içerisinde belirlenecek bir günde bilgisayarların 1 dakika boyunca kapatılması olarak kararlaştırıldı. Konuyla ilgili beyanat veren banka personelinden Rıdvan Çolak “ Süvariyi çok özledik, arkadaşlarla yaptığımız sohbetlerin olmazsa olmazlarından biriside süvariydi. Süvari bize ait geleneksel içeceğimizdi, Çay, neskafe, oralet bir yere kadar kesiyo(r), bizim isteğimiz süvariyi tekrar masalarımızda görmek” dedi.

Süvari Makinesinede razıyız
Bilgisayar kapatmanın sadece bir başlangıç olduğunun ifade edildiği toplantıda son çare olarak süvari yapabilen makinelerin temin edilerek katlara konulması gerektiği belirtildi. Banka önündeki grup bu temennilerin ardından odalarına dağıldı. (E.E)

7 Nisan 2010 Çarşamba

TURNUVANIN GENEL GÖRÜNÜMÜ

Turnuvada ilk iki hafta sonunda  iki gurupta da çekişme devam etmektedir. A gurubunda ilk hafta farklı bir skor alarak tüm rakiplerine göz dağı veren Dinamo ikinci hafta şok bir yenilgi aldı. Bu hafta sonu yapacakları Arjantin maçınıda kaybederlerse guruptan çıkma ümitleri başka bir ilkbahara kalır. Eğer maçı alabilirlerse A gurubunda işler iyice karışacaktır. Otoritelerin şans tanımadığı Cevher Spor, iki haftada topladığı 4 puanla yoluna sessiz sedasız devam ederken gurupta  ikinci sıradadır. Cevher Sporun oyuncuları Turkcell Süper Ligde Bursa Spor'un ortaya koyduğu başarıyı bizde KALKINMA TURNUVASI'nda göstermek istiyoruz diye beyanatlarda bulunuyorlar. Arjantin ve Genç Mühendisler gruptan çıkacaklarından emin konuşuyorlar. Arjantin'den Mete finali SonPROMOSYON'la oynamak istiyoruz temennisinde bulunuyor. Genç Mühendisler orta yaşlı oyuncusu Serdar Çatakçı gurubu ilk maçı kaybetsekde lider olarak tamamlayacağız ve SonPROMOSYON'dan iki yıl önce kaybettiğimiz finalin intikamını alacağız diye iddialı konuşuyor. Takımlar oluşturulurken otoritelerin turnuvanın iddialı takımı olacağı hususunda görüş birliğine vardığı Poyraz Spor  ilk iki haftayı sıfır puanla kapatarak sevenlerini sukut-u hayale uğrattı. A grubunda ne yapacağı merakla beklenen Gazi Spor da iki maç sonunda topladığı bir puanla sevenlerini üzen diğer bir takım olmuştur. Ağırlıklı olarak liseli stajerlerden oluşan Gazi Spor'un daha dinamik bir takım olması bekleniyordu.

  Çekişmenin yoğun biçimde yaşandığı B gurubunda SonPROMOSYON yoluna kayıpsız devam ediyor. SonPROMOSYON yenilenen kadrosuyla taraftarına umut ve çoşku dağıtırken, rakipleri bu takımı nasıl durdururuz diye derin derin düşüncelere dalmaktadır. SonPROMOSYONUN  kaptanı "yaş ortalamamızla beraber takım performansımız ve dinamizmimiz de arttı. Yeni gelenler gidenlerin yerine çok çabuk adapte oldu. Grup maçları tamamlandığında takım çok daha iyi duruma ulaşacaktır" diye beyanat vermektedir. Gurubun diğer favori takımı, KALKINMA'ya en son dahil olan arkadaşların oluşturduğu Real Son Pro, ilk maçını kaybetmesine rağmen grubun hatta turnuvanın en iddialı takımı olacaklarına dair inançlarının tam olduğunu söylemektedirler. Otoriteler de hücumda hızlı çoğalan ve iyi pas yapan takımın final oynamaya yakın olduğu görüşündeler. 

5 Nisan 2010 Pazartesi

TARAFTARIMIZA SİTEMiMİZDİR!!!

Zor bir haftasonunu daha güzel bir sonuçla geride bıraktık. Maçta son dakikaya kadar koşturan ve mücadeleyi bırakmayan tüm arkadaşlara teşekkür ederiz. Fakat tribünlerde bizi desteklemeye gelen yalnızca, rahatsızlığına rağmen İbrahim ve değerli eşi vardı. Bu zamana kadar süre gelen başarılarımızda taraftarımızın desteğini bizden yoksun bırakmamasının çok önemli bir yeri vardır ve bundan sonra da böyle olacağına inancımız tamdır.Yinede bu haftaki galibiyetimizde maç sonu sevincimizi  buruk bir şekilde yaşadık. İlerleyen haftalarda taraftarımızın bizi yalnız bırakmayacağını maça gelemeseler bile maç öncesi takıma moral vermek için telefonla dahi olsa arayacaklarına  inanıyoruz.

Fakat bizi asıl düşündüren büyük ümitlerle ve mücadeleyle SonDAKİKA da transfer ettiğimiz İlhami Karahanoğlu'nun hiçbir mazeret bildirmeden maça gelmemesidir. Adı geçen kişinin disiplinsiz hareketleri ve "ben takımın yıldızıyım ne zaman canım isterse o zaman oynarım ve kimseye de hesap vermem tavırları" yönetim tarafından, karşılıksız kalmayacağı ve ağır biçimde cezalandırılacağı kamuoyuna duyurulur.

4 Nisan 2010 Pazar

GALİBİYET SERİSİNE BİR “DENDEN” İŞARETİ

SonPromosyon, yine kendisinden bekleneni yaptı ve her iki yarıda da Kral Yakup’un attığı gollerle 2-0 Den Den Spor’u mağlup etti. Maç boyunca üstün olan ve alan savunması çok iyi yapan SonPromosyon, ikinci yarıda rakibinin şişirme toplarla oynamasına neden oldu. Ancak defansta Ahmet Bey ve Emrah’ın etkili müdahaleleri bu topların sonuçsuz kalmasına neden oldu. Özellikle Ahmet Bey defansta sigorta görevini üstlendi.




Maça kaleci İbrahim’in yokluğunda başlayan SonPromosyon’da, kalecilik görevini yapan Fahrettin Bey, muhteşem planjonlarıyla büyük beğeni topladı. İbo’nun maç seçtiğine yönelik spekülasyonlar yapılsa da, İbrahim’in oynamama sebebi Cuma günü geçirdiği rahatsızlığın etkileriydi. Sakatlığına rağmen takımını desteklemeye eşiyle birlikte gelen İbrahim’e geçmiş olsun diyor ve bu vesile ile “taze çekirdek Mert ailesine” mutluluklarının devamını diliyoruz.



SonPromosyon formasıyla ilk resmi maçına çıkan Mesut ise orta sahadaki mücadele hırsıyla ve tekniğiyle beğenilen bir başka isimdi. Maç sonrası Mesut, “ilk maçım olması sebebiyle çok heyecanlıydım. Aynı şekilde çalışmalarımı sürdürüp, takımın vazgeçilmezlerinden olmak istiyorum. İlerleyen maçlarda bunu çok daha iyi göreceksiniz” dedi.



İlk 8’de maça çıkan yeni transferlerden Emre Bey ise forvet hattına getirdiği hareketlilikle alkışı haketti. İkinci yarıda yerini Özkan Bey’e bırakan Emre Bey’in ilerleyen maçlarda performansı arttırarak devam ettirmesi beklenmekte.



Şok Sakatlık: Birol

Maçın sonlarına doğru kasığındaki çekme nedeniyle oyuna sekerek devam eden Birol takımını korkuttu. Ancak takım doktorlarınca yapılan açıklama yüreklere su serptti. Doktorların açıklaması şu şekilde:

“Sakatlanma konusunda takımda bir “domino etkisi” yaşanmakta. Geçen hafta Emrah, bu hafta Birol. Her ikisinde de aynı sakatlık. Bu bir tesadüf olamaz, yani bir domino etkisi var. Yine basit bir Bengay tedavisi sorunu çözer ve haftaya turp gibi olur. Önümüzdeki hafta Veli’den aynı şikayeti bekliyoruz.”



Yaşar, Aykut, Faruk ve Murat’tan Beklenmedik Hareketler!!!

Maç sonrası takım adına açıklama yapan Birol, “Aykut abi ve Yaşar abinin mazeret belirtmeden gelmemesi ve takımı desteklememesi kabul edilemez bir durum” dedi. Aykut ve Yaşar’ın olmaması, tribünlerde yer yer büyük boşluklara neden oldu ve bu sene ilk kez SonPromosyon’un taraftar desteği bu denli zayıf kaldı.

Varlığı metrekareye düşen insan sayısını etkilemeyen Faruk ise maça mazeretsiz olarak gelmeyen diğer bir taraftardı. Maçla ilgisi olmasa da, takımın moral gücünü arttıran Faruk’un olmaması özellikle Yakup’un performansı belirgin bir şekilde etkiledi. Yakup, “ilk yarıdaki rövaşatımın gol olmamasının tek sebebi Faruk’tur. Faruk’un arkadaşlarına artistlik yapacağım diye performansım ve şık hareketlerim ikiye katlanıyor. Zannedersem şu anda piyasanın tozunu attırıyordur O.” dedi.

Tribünlerde yokları oynayan diğer bir isim Murat için Veli, “önemli bir işi olmasa kesin gelirdi, ancak gözlerimiz O’nu aradı” dedi.

Editör’ün Notu: Özgür basına sert müdahaleleri ile tanınan Faruk’a!!! Kişi başına düşen insan sayısını etkilememen tamamen matematiksel bir olay. Biliyorsun ki, stadyum alanı ve dünya yüzeyi gergeniş (gepgeniş yazılır, biliyoruz) olduğundan, bir kişinin yokluğunda metrekareye düşen kişi sayısı yuvarlandığında "sıfır" olur. aynı şekilde bu durum fert bazında düşünüldüğünde takımın en uzunu Emrah ve takımın en kısası Veli için de geçerli!!! Zaten hangimizin varlığı metrekareye düşen insan sayısını etkiliyor ki?