7 Nisan 2010 Çarşamba

TURNUVANIN GENEL GÖRÜNÜMÜ

Turnuvada ilk iki hafta sonunda  iki gurupta da çekişme devam etmektedir. A gurubunda ilk hafta farklı bir skor alarak tüm rakiplerine göz dağı veren Dinamo ikinci hafta şok bir yenilgi aldı. Bu hafta sonu yapacakları Arjantin maçınıda kaybederlerse guruptan çıkma ümitleri başka bir ilkbahara kalır. Eğer maçı alabilirlerse A gurubunda işler iyice karışacaktır. Otoritelerin şans tanımadığı Cevher Spor, iki haftada topladığı 4 puanla yoluna sessiz sedasız devam ederken gurupta  ikinci sıradadır. Cevher Sporun oyuncuları Turkcell Süper Ligde Bursa Spor'un ortaya koyduğu başarıyı bizde KALKINMA TURNUVASI'nda göstermek istiyoruz diye beyanatlarda bulunuyorlar. Arjantin ve Genç Mühendisler gruptan çıkacaklarından emin konuşuyorlar. Arjantin'den Mete finali SonPROMOSYON'la oynamak istiyoruz temennisinde bulunuyor. Genç Mühendisler orta yaşlı oyuncusu Serdar Çatakçı gurubu ilk maçı kaybetsekde lider olarak tamamlayacağız ve SonPROMOSYON'dan iki yıl önce kaybettiğimiz finalin intikamını alacağız diye iddialı konuşuyor. Takımlar oluşturulurken otoritelerin turnuvanın iddialı takımı olacağı hususunda görüş birliğine vardığı Poyraz Spor  ilk iki haftayı sıfır puanla kapatarak sevenlerini sukut-u hayale uğrattı. A grubunda ne yapacağı merakla beklenen Gazi Spor da iki maç sonunda topladığı bir puanla sevenlerini üzen diğer bir takım olmuştur. Ağırlıklı olarak liseli stajerlerden oluşan Gazi Spor'un daha dinamik bir takım olması bekleniyordu.

  Çekişmenin yoğun biçimde yaşandığı B gurubunda SonPROMOSYON yoluna kayıpsız devam ediyor. SonPROMOSYON yenilenen kadrosuyla taraftarına umut ve çoşku dağıtırken, rakipleri bu takımı nasıl durdururuz diye derin derin düşüncelere dalmaktadır. SonPROMOSYONUN  kaptanı "yaş ortalamamızla beraber takım performansımız ve dinamizmimiz de arttı. Yeni gelenler gidenlerin yerine çok çabuk adapte oldu. Grup maçları tamamlandığında takım çok daha iyi duruma ulaşacaktır" diye beyanat vermektedir. Gurubun diğer favori takımı, KALKINMA'ya en son dahil olan arkadaşların oluşturduğu Real Son Pro, ilk maçını kaybetmesine rağmen grubun hatta turnuvanın en iddialı takımı olacaklarına dair inançlarının tam olduğunu söylemektedirler. Otoriteler de hücumda hızlı çoğalan ve iyi pas yapan takımın final oynamaya yakın olduğu görüşündeler. 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Flaş! Flaş! Flaş!
Messi SonPROMOSYON'da mı?
Son oynanan Arsenal maçından sonra takım arkadaşlarıyla arasında problem olduğu yolunda dedikodular çıkan Messi'nin yakın çevresine ''takım arkadaşlarımla anlaşamıyorum bu yüzden duvar paslarını artık rakip defans oyuncuları ve rakip kaleciyle yapacağım'' dediği öğrenildi. Zaten Guardiola'da maçtan sonra iddiaları yalanlamayarak''biz ona kaç gol atacağını söylemedik git oyna zevk al dedik'' demesi de Messi'nin takımla problemi olduğunun bir başka göstergesi. Ayrıca ikinci kaptan Xavi'de ''böyle futbolcular 25 yılda falan bir gelir biz de onunla oynamaktan zevk almaya çalışıyoruz'' diyerek Messi'yi dışlamaktan geri kalmadı. Bütün bu gelişmelerden sonra SonPROMOSYON yetkililerinden oluşan bir heyet Faruk başkanlığında Katalunya'ya kamp kurdu ve Messi'yle pazarlıklar da son aşamaya geldi. Messi'nin de bu transfer görüşmelerinden memnun kaldığı ve uzun yıllar SonPROMOSYONDA oynayıp futbolu bu takımda bırakmak istiyorum dediği öğrenildi.