8 Nisan 2010 Perşembe

BANKAMIZDAN KISA KISA…( S.P.AYTUNG )

ÇATIDA FOTOĞRAF YASAĞI:

Bankamızın Necatibey Caddesinde bulunan binasının çatısında fotoğraf çekilmesi yasaklandı. Ankara’nın nerdeyse tüm simgelerinin güzel bir perspektifte görülebildiği banka çatısında artık fotoğraf çekilemeyecek. Konuyla ilgili bilgisini aldığımız İdari ve Sosyal İşler sorumlusu N.A. “Özellikle uzman yardımcıları Facebook, Netlog gibi sosyal paylaşım sitelerinde profil fotoğrafı olarak çatıda çektikleri fotoğrafları kullanıyorlar, bundan oldukça rahatsızız, bu yasağı bunun için getirdik” dedi. Bilindiği üzere daha öncede DPT bu yasağı uygulamaya koymuş ve yoğun tepkilerle karşılaşmıştı.



KSD’DEN İMZA KAMPANYASI:

Ankara’nın önemli sivil toplum kuruluşlarından Kızılay Sakinleri Derneği (KSD), dün öğlen saatlerinde Güvenpark’ta açtıkları stantta Çankaya Belediyesine gönderilmek üzere imza toplamaya başladı. Dernek tarafından dağıtılan bildiride, özellikle öğlen saatlerinde Kızılay ve çevresinde çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu 8-9 kişilik öbekler halinde yürüyen takım elbiseli insanların, çevrede görüntü kirliliği ve huzursuzluk yarattığı belirtilerek; Kızılay’ı seven tüm insanların, bu grupların dağıtılması en azından ayrı yürümelerinin sağlanması yönünde imza vermeleri gerektiği ifade edildi. Derneğin basın sözcüsü Ersan Tunçeri, Kızılay’ın daha yaşanılabilir bir yer haline gelmesi için böyle bir kampanya başlattıklarını belirterek; kampanyaya destek beklediklerini söyledi.



“SÜVARİ” İÇİN BİLGİSAYARSIZ BİR DAKİKA:

Bankamız çay ocaklarının kapatılmasının ardından personelin en çok özlediği lezzetlerden biriside şüphesiz ki Süvari oldu. Yeni nesillerin belki de adını duyduklarında “bu ne ola ki böyle  ” diyecekleri içecek, bir dönem bankamızın çaydan sonra en çok tüketilen resmi içeceğiydi. Süvarisiz geçen 3,5 aydan sonra dün İzmir Caddesi önünde toplanan banka personeli sütle kahvenin bir araya getirdiği bu geleneksel lezzeti tekrar tadabilmek için harekete geçme kararı aldı. Bu doğrultuda yapılacak uygulamalardan ilki ise Mayıs ayı içerisinde belirlenecek bir günde bilgisayarların 1 dakika boyunca kapatılması olarak kararlaştırıldı. Konuyla ilgili beyanat veren banka personelinden Rıdvan Çolak “ Süvariyi çok özledik, arkadaşlarla yaptığımız sohbetlerin olmazsa olmazlarından biriside süvariydi. Süvari bize ait geleneksel içeceğimizdi, Çay, neskafe, oralet bir yere kadar kesiyo(r), bizim isteğimiz süvariyi tekrar masalarımızda görmek” dedi.

Süvari Makinesinede razıyız
Bilgisayar kapatmanın sadece bir başlangıç olduğunun ifade edildiği toplantıda son çare olarak süvari yapabilen makinelerin temin edilerek katlara konulması gerektiği belirtildi. Banka önündeki grup bu temennilerin ardından odalarına dağıldı. (E.E)

Hiç yorum yok: