12 Nisan 2010 Pazartesi

SONPROMOSYON’A KARAYEL ENGELİ

SonPromosyonspor 1 - 1 Karayelspor

Kalkınma Bankası 3. Geleneksel Futbol Turnuvasındaki üçüncü maçına çıkan ekibimiz sahadan bir puanla ayrıldı. Karşılaşmaya rakibini tartmak amacıyla dengeli bir başlangıç yapan Son Promosyonspor, maçın henüz başlarında Karayel defansının eliyle oynadığı pozisyonda penaltı beklese de hakemin hatalı devam kararı sonucunda maça golle başlama şansını elde edemedi, maçın 12. dakikasında rakibin sağ kanattan ceza sahasına doğru kullandığı uzun taç atışında bir anlık konsantrasyon kaybı yaşayan SonPromosyonspor defansının hatasını değerlendiren Ahmet, Karayelspor’u 1–0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Karayel kalesine yüklenmeye başlayan SonPromosyonspor aradığı gole 18.dakikada kavuştu. Bu dakikada rakibin sert ve kapalı defansının arasından ceza sahasına seri çalımlarla giren Yakup’un Özkan’a yaptığı asist sonucu maçta eşitlik sağlandı. İkinci golü bulabilmek için rakibinin üstüne giden SonPromosyonspor, rakibin sert müdahaleleri ile karşılaşırken; bu müdahalelere göz yuman hakeminde katkılarıyla maçta tansiyon giderek arttı. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca ilk yarı 1-1’lik skorla sonuçlandı.

İkinci yarıya tüm riskleri alarak mutlak gol parolasıyla başlayan SonPromosyonspor, rakibin ceza alanına gömülen defansını kanatlardan yaptığı ataklar ve uzaktan şutlarla geçmeye çalışsa da yakalanan pozisyonlarda Karayel kalecisi Muhammet’i geçmeyi başaramayınca karşılaşmanın ikinci yarısından gol sesi çıkmadı ve taraflar birer puanla mücadeleden ayrıldılar.

Bu sonucun ardından grupta 3 hafta sonunda topladığı 7 puanla zirvedeki yerini koruyan SonPromosyonspor, önümüzdeki hafta sonunu bay geçerek maç yapmayacak, 23 Nisan tatili nedeniyle turnuvaya bir haftalık ara verileceğinden ekibimiz gruptaki son maçını 2 Mayıs tarihinde grubun iddialı ekiplerinden Lodossporla yapacak.

61. Dakika

Karayel karşılaşması sonrası Son Promosyon’da herkesin konuştuğu ortak nokta rakibin sert futbolu ve bu futbola izin veren hakem oldu. Turnuva başından beri tüm takımların şikâyet ettikleri hakemlerin maçlara katkılarının taç atışlarını düzeltmekten öteye gidememesi ve maçlarda kart takdirlerini kullanmayarak tansiyonu arttırmaya yol açan davranışları, turnuvanın bundan sonraki bölümleri içinde soru işaretleri yarattı. Maçın ardından görüşlerini aldığımız SonPromosyonspor kaptanı Birol galibiyet golü için bilhassa ikinci yarıda yoğun çaba sarf etmelerine rağmen Karayel kalecisini geçemediklerini ifade ederek. “ Turnuvadaki tüm takımlar bize karşı sert ve yoğun bir defansif anlayışla oynuyorlar. Bu maçta bu anlayışı aşmayı başaramadık ama ilerleyen maçlarda muhakkak ki bu kadar şanssız olmayacağız” dedi. Maç boyunca rahat bir karşılaşma geçiren SonPromosyonspor kalecisi İbrahim ise “ Maçta elime doğru düzgün top gelmedi yediğim golde ise topu çok geç görebildim. Arkadaşlarım ellerinden geleni yaptılar ancak bugün şanssızdık; maçın bilhassa ikinci yarısında tam ısınma şansı bulamadığımdan yaptığım degajlar isabetsiz oldu o açıdan üzgünüm” dedi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

SonPROMOSYON'un beraberliği bütün Kalkınma Bankası ahalisi tarafından bir sürpriz olarak görülmüştür. Tabi bu fırsatı değerlendirmeden edemeyen Anti-SonPROMOSYONCU cenah ise sanki bu takım turnuvadan elenmiş gibi sevinmekte ve zil takıp oynamaktadır. Kına için can atmaları da cabası. Ancak son dakikada gelen bir iddia yine herkesi şoke etti. Söylentilere göre SonPROMOSYON'un bilerek berabere kaldığı, piyasayı monopol gücüyle ele geçirmek istemeyip, domine etmeden piyasa rekabetinin oluşması için böyle bir sonuç aldığı iddia edildi. Amacı Türk Futbolunun kalkınması için banka içi, banka dışı kaynakları kullanarak turnuvalar düzenlemek olan Kalkınma Turnuva A.Ş nin de SonPROMOSTON'un bu düşüncesinden çok memnun kaldığı ve takımımızın şimdiden gönüllerin şampiyonu olduğu belirtiliyor...mesut...